CV sommarjobb

För att du ska kunna bevisa för ett företag att du är den rätta kandidaten måste du har ett bra anpassat CV för sommarjobb. Här är syftet att få komma på intervju och berätta mer grundligt om dig själv.

4 vanliga frågor om CV för sommarjobb

1. Hur skriver man ett CV till sommarjobb?

Använd alltid bra format, typsnitt och bra språk när du skriver. Detta ger en proffsigare bild av dig själv och du blir garanterat mer intressant. Håll sedan ditt CV kort. En bra riktlinje är runt 1–2 sidor långt.

2. Kan man söka sommarjobb utan CV?

Du kan absolut söka ett sommarjobb utan CV. Dock minskar det chanserna för dig att få jobbet, då företagets rekryterare inte får en bild av vem du är och eventuellt intresserar sig i någon som skickat in CV.

3. Vad ska jag tänka på när jag skriver CV?

När du ska skriva ett CV för sommarjobb ska du tänka på att nämna något som kopplar dig ihop med det jobbet du söker. Detta kan vara intressen, erfarenheter eller tidigare kunskaper du har.

4. CV-exempel - finns det?

Hos oss finns det cv-mallar du kan ta hjälp av när du ska skriva CV till sommarjobb. Använd gärna dessa om du känner dig osäker på hur struktur och designen ska se ut. Viktigast är att du söker sommarjobb med Cv.

Kombinera CV med personligt brev

Visste du att du kan ladda ner gratis-mallar och matcha ditt CV med det personliga brevet? Vi hälper dig med CV-mallar och exempel på personligt brev nedan.

Ladda ner CV här
Ladda ner personligt brev här